Har jeg krav på overtidsbetaling?

Har du jobbet utover fastsatt arbeidstid og ikke fått et tillegg i lønn, kan du ha et utestående krav på overtidsbetaling.

Hva betyr det å jobbe overtid?

I Norge er retten til overtidsbetaling regulert i arbeidsmiljøloven. Overskytende arbeid utover lovens fastsatte alminnelige arbeidstid er overtid.

Det er vanlig at arbeidsgiver og arbeidstaker har avtalt en kortere arbeidstid enn det som følger av arbeidsmiljøloven. Selv om du har jobbet utover fastsatt arbeidstid i din jobb, er det avgjørende om du har arbeidet utover lovens alminnelige arbeidstid.

Lovens alminnelige arbeidstid kan ikke overstige:

·         9 timer i løpet av 24 timer

·         40 timer i løpet av 7 dager

Hvor mye kan jeg få i overtidstillegg?

Har du jobbet overtid har du krav på tillegg i lønn.

Overtidstillegget skal være på minimum 40 prosent. Regelen er ufravikelig, hvilket innebærer at arbeidstaker og arbeidsgiver ikke kan avtale et tillegg som er lavere enn 40 prosent.

Det er ikke uvanlig at arbeidsgiver og arbeidstaker avtaler et overtidstillegg som er høyere enn lovens minstetillegg. Det kan derfor være lurt å sjekke arbeidsavtalen for å se hvilket tillegg du har krav på.

Faller din stilling under en lovfestet tariffavtale kan du har krav på høyere overtidstillegg. Det samme gjelder om du som arbeidstaker og din arbeidsgiver er fagorganisert.

Som arbeidstaker bør du også være klar over at selv om du avspaserer time for time vil du fortsatt ha krav på overtidstillegg. Det er viktig å være klar over at selve overtidstillegget ikke kan avspaseres.

Kan arbeidsgiver pålegge meg å jobbe overtid?

Det er kun i tilfeller hvor arbeidsgiver har et særlig og tidsbegrenset behov, at arbeidstaker kan pålegges overtidsarbeid. Hva som anses som særlig og tidsbegrenset beror på en konkret vurdering, men typisk vil uventet arbeidspress kunne være tilstrekkelig.

Arbeidsgiver kan pålegge overtidsarbeid inntil:

·         10 timer i løpet av 7 dager

·         25 timer i løpet av 4 sammenhengende uker

·         200 timer i løpet av 52 uker

Unntak fra krav på overtidsbetaling

Det finnes også noen situasjoner der arbeidsgiver kan kreve at arbeidstaker jobber mer overtid.

For eksempel vil en arbeidsgiver og arbeidstakernes tillitsvalgte som er bundet av tariffavtale, kunne avtale skriftlig at arbeidstaker kan jobbe overtid inntil 20 timer i løpet av 7 dager.

Arbeidsgiver kan også etter søknad til arbeidstilsynet få tillatelse til å pålegge arbeidstaker lengre overtidsarbeid.

Det er viktig å notere seg at du som arbeidstaker har rett til å motsette deg overtid ved avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstakernes tillitsvalgte eller overtid pålagt av arbeidstilsynet.

Er du usikker på om du har krav på overtidsbetaling?

Hvis du fortsatt er usikker på om du har krav på overtidsbetaling, eller du trenger hjelp til å kreve overtidsbetaling, ring advokatfullmektig Camilla Barth på tlf. 902 63 528 eller advokat Valon Krasniqi på tlf. 988 57 218 for en gratis førstegangsvurdering av din sak, eller send en beskrivelse av din sak til kontakt@skaunadvokat.no.